Håndbog for unge antirasister

En stemme i samfundsdebatten

Børn kan tåle at høre om alt, bare det er ordentligt fortalt. Sådan arbejder vores kolleger hos forlaget Cappelen Damm i Norge, når de finder stemmer, der har noget på hjerte og vigtige historier at fortælle børn. 

Stærke historier

Hvordan lager man en baby, Kvinner i kamp og Håndbog for unge antirasister er nogle af de titler fra Norges største børnebogsforlag Cappelen Damm, der har skabt debat, opmærksomhed og er blevet bestsellere både lokalt i Norge og internationalt. 

”Vi arbejder med at finde stemmer, der har noget på hjertet, når vi udvælger og sætter nye børnebøger i gang. Som Norges største børnebogsforlag har vi både en pligt til og en mulighed for at være en stemme i samfundsdebatten,” - siger forlagschef for børn og unge Ragnfrid Trohaug, 

Forlaget arbejder ud fra en tankegang om, at der ikke findes emner, som børn ikke kan stifte bekendtskab med i bogform. Det handler om måden at formidle på. Og oplevelsen er, at børn og unge er meget interesserede i og har brug for hjælp til at forstå det komplekse samfund, vi lever i. 

De debatskabende bøger giver genklang. Håndbog for unge antiracister er blevet oversat til flere sprog og udgivet i adskillige land med sit budskab om dialog som et vigtigt redskab i kampen mod racisme. Bogens rettigheder er også solgt til USA, og forfatter Tinashe Williamson håber, at håndbogen vil nå ud til amerikanske skolebørn.  

“At få en stemme og kunne bidrage til holdningsændringer i et land som USA er ekstremt stort for mig for som norsk forfatter og person of color. Jeg håber, de kommer til at læse bogen i skolen. Det vil være min drøm,” siger hun.

Håndbog story

Flere stories