Outnorth

Egne mærker viser vejen i naturen

I Skandinavien er der tradition for friluftsliv i al slags vejr, og Outnorth og Fjellsports egne varemærker “Urberg” og “Sydvang” er særligt designet til at skærme for vejret og holde længe. Der er fokus på holdbarhed, valg af materialer og måden, produktet bliver til på. 

Bæredygtighed

Outnorth og Fjellsport er del af Egmonts portefølje af e-commerce virksomheder, og netbutikken sælger produkter fra førende skandinaviske brands og egne varemærker. “Sydvang” tilbyder produkter til folk, der bruger meget tid i naturen. Her finder man telte, liggeunderlag, soveposer, rygsække og snesko. “Urberg” er rettet mod familier, der sammen skal have gode oplevelser i naturen, så her er der tøj og udstyr til at være ude i naturen, få frisk luft og campere. 

“Når vi vælger et nyt produkt til vores egne varemærkeserier, tænker vi altid på at designe det på den mest bæredygtige måde og finde materialer, der også er bæredygtige i fremtiden,” siger Johan Granander, Own Brand Manager hos Outnordic (Outnorth og Fjellsport).   

Produktion skal overholde gældende lovgivning i forhold til miljø, arbejdstid og arbejdsmiljø, og holdbarhed er i fokus, når en ny vinterjakke eller et nyt telt er på tegnebrættet.  

“For os er det ekstremt vigtigt, at kunden kan bruge produktet længe. Det skal kunne holde, og vi sørger for at have mange reservedele på lager i tilfælde af, at kunden eksempelvis mister en del til et telt eller vil kunne reparere produktet,” siger Johan Granander. 

Outnordic har taget en beslutning om aldrig at flyve varer hjem fra producenten, medmindre der er tale om vareprøver. Alle produkter transporteres til søs eller med tog, hvis det er det mest miljørigtige valg.

“Vi bruger miljøvenligt brændstof på vores fragter til søs, og udregningerne fra vores transportpartnere viser, at vi på den måde har nedbragt vores udslip til søs med 78 procent,” siger Granander.

“Urberg” er del af organisationen 1% For the Planet og donerer hvert år til miljøfremmende organisationer som WWF, Naturskyddsföreningen, Naturarvet, Norges Naturvernforbund, Danmarks Naturfredningsforening og John Nurminen Foundation.  

Flere stories