En stak bøger

De store bøger i Danmark og Norge

Gennem forlagene Lindhardt og Ringhof i Danmark og Cappelen Damm i Norge er Egmont med til at bringe viden, kultur og store læseoplevelser ud til børn og voksne og udvide læsernes nationale, nordiske og internationale horisont. 

Stærke historier

I Danmark står Lindhardt og Ringhof bag en række af danskernes yndlingsforfattere som Maren Uthaug, Thomas Korsgaard, Merete Pryds Helle og Knud Romer, der alle har modtaget Boghandlernes hæderpris, De gyldne laurbær. Forlaget er også stærkt repræsenteret indenfor oversat litteratur, hvor Karl Ove Knausgård, Alex Schulman, Bret Easton Ellis, Margaret Atwood, Barack Obama og Paul Auster er blandt sværvægterne.  

Danmarks største børnebogsforlag Carlsen og største digitale forlag SAGA er også del af Lindhardt og Ringhof, ligesom Danmarks førende læringshus Lindhardt og Ringhof Uddannelse skaber bøger og digitale løsninger til hele uddannelseslivet. 

Et nyt samarbejde mellem Lindhardt og Ringhof og Cappelen Damm i Norge skal sikre stærk litteratur på tværs af Norden. 

”Gennem Egmont er vi kommet i familie med det store norske forlag Cappelen Damm, hvilket har styrket vores internationale samarbejder. Først og fremmest har vi kraftigt udvidet vores nordiske portefølje,” fortæller Sune de Souza Schmidt-Madsen, Skønlitterær Direktør, Lindhardt og Ringhof. 

Cappelen Damm stod for en af de bedst sælgende norske bøger i 2023, da "Haakon - historier om en tronfølger” om og af Norges kronprins strøg direkte ind på bestsellerlisterne og høstede stor ros fra anmelderne.  

Norges største forlag udgiver omkring 3000 titler om året indenfor både skøn- og faglitteratur undervisning og børne- og ungdomsbøger. Internationale bestsellerforfattere som Ken Follett, Lucinda Riley og Valérie Perrin udgives i Norge af Cappelen Damm, ligesom forlaget står bag norske forfattere som Vigdis Hjorth, Roy Jacobson og Abid Raja, Norges tidligere kulturminister, hvis selvbiografi “Min skyld” er blandt landets mest solgte. 

Flere stories