Bamse Tegneserie

Bamse taler med Sveriges børn – også når det er svært

Skærmtid, ordblindhed, skilsmisser, mobning, miljø og kvindelige rollemodeller er bare nogle af de emner, som vores svenske børnemagasin Bamse sætter fokus på – for det er vigtigt at tale med børn om det, der rører sig i samfundet.

Stærke historier

I 2023 overtog Story House Egmont Sverige alle rettigheder til svenskernes yndlingsbjørn, Bamse. Samtidig fyldte magasinet om Bamse 50 år og er i dag mere relevant end nogensinde. Særligt på grund af de sociale medier, kan børn følge med i alt, hvad der rører sig i medierne, og her mener Charlotta Borelius, som er udviklingschef i Story House Egmont Sverige, at Bamse kan være en stor hjælp:

Charlotta Borelius fortsætter: "Jeg tror, at magasinet Bamse har en vigtig rolle i at kunne berette om hvad, der rører sig i samfundet med pædagogiske og sjove tegneserier”. 

Bamse giver børnene spændende historier, men også en slags humanistisk opdragelse. Redaktionen forsøger at følge med i samtiden og holde øje med hvad, der rører sig hos deres læsere. Derfor har Charlotte Borelius og hendes team arbejdet med at vise stærke kvindelige rollemodeller og ordblindhed, ligesom de har sat fokus på skilsmisse, mobning, klima og meget mere.

“Mange læser Bamse højt for deres børn, og der opstår ofte en samtale om, hvad bladet handler om. På den måde får man mulighed for at se emnet fra forskellige vinkler, og øve sig i at tale om det,” fortæller Charlotta Borelius. 

Magasinet Bamse kan for mange forældre og børn være en indgangsvinkel til at tale om aktuelle og måske svære emner. Og Bamse fortsætter med at bringe nutidens store og små problemer i børnehøjde. I 2025 har redaktionen for eksempel besluttet, at de blandt andet skal have fokus på FN’s verdensmål. 

Flere stories