Sport Tv 2

TV 2 revolutionerer dækningen af sportsbegivenheder

I Norge har TV 2 et mål om at være hjemmebanen for norsk idræt og sende fodbold, ishockey, håndbold, volleyball, indebandy og basketball til alle seere i Norge. Derfor har det Egmont-ejede mediehus taget helt nye produktionsmetoder i brug for at dække endnu flere kampe. 

Innovative forretning

At være hele Norges hjemmebane kræver dækning af mange kampe og opgør over hele det langstrakte norske land. For at håndtere ambitionen om en øget dækning måtte TV 2 finde nye produktionsmåder, der gav lige så gode sportsproduktioner, men til en lavere pris og med større fleksibilitet.  

Løsningen har været at investere i udstyr i høj kvalitet på hver enkelt sportsarena. Udstyret er overvåget og driftes af Telenor og er altid klar til brug. Det gør det effektivt og hurtigt at flytte udsendelserne fra stadion til stadion, og det hele styres centralt fra Oslo.

På et år er antallet af flerkamera-produktioner mere end tredoblet – fra 320 i 2022 til 1050 i 2023. 

Traditionelt flyttes hele mandskabet, kameraerne og det mobile tv-kontrolrum, OB-vognen ud til stadion, og medarbejderne rejser fra Bergen eller Oslo til alle hjørner af Norge med rejseudgifter, overnatning og diæter til følge. 

Med den centraliserede arenaproduktion styres produktionen fra kontrolrummene i Oslo, TV 2 sparer millioner af kroner, der er færre lastbiler på vejen, mindre rejseomkostninger og mindre CO2 udslip pr. produktion. Samtidig er også grafikafviklingen under kampene blevet automatiseret.

Fodbold spillere

60 norske sportsarenaer er koblet til Telenors MediaNet og sender kamerasignaler og lydspor til de centrale kontrolrum.  

Signalerne går også til VAR-centreret hos Norges Fotballforbund, så det er en synergieffekt, at TV 2 også kan levere det tekniske signal, når fodboldforbundets VAR-dommer (Video Assistant Referee) skal gennemse alle kameravinkler.

Flere stories