Børn der læser tegneserier

Tegneserier kan få flere børn og unge til at læse

TikTok, YouTube, Snapchat... Underholdningskulturen byder på mange alternativer til læsning, og det kan være svært at skabe og holde fast i læselysten hos børn og unge, selv om læsning er vigtig for at kunne lære. Tegneserier kan være en del af løsningen.  

Stærke historier

At skabe og fastholde læselyst blandt børn og unge er afgørende for den kognitive udvikling og koncentrationsevne. Det er derfor vigtigt, at børn bliver ved med at læse, og her kan tegneserier være med til at åbne døren til verdenen af læsning. Hos Egmont arbejder vi med at finde, skabe og udgive tegneserier for børn og unge, så flere opdager glæden ved at læse og bliver ved at læse. Tonje Tornes, Nordic Manga redaktør i Story House Egmont i Norge, er med til at udgive både klassiske og nye tegneserier til børn og unge.

Hun forklarer, at tegneserier også kan være med til at give børn med læsevanskeligheder et selvtillidsboost, da det kan være nemmere læse en tegneserie end en hel bog. Desuden kan tegneserier være med til at forklare svære emner i børnehøjde, påpeger hun. 

I Story House Egmont udgiver vi alt fra Anders And til nordisk manga, for børn motiveres til at læse af forskellige ting og tegneserier byder på en bred vifte af genrer og emner. Fra superhelteepos til hverdagsdramaer og eventyrlige verdener, hvor børn og unge har mulighed for at finde noget, der fanger deres interesse og trækker dem ind i læseuniverset. Fælles for de fleste tegneserier er humor. Det sikrer, at det er sjovt for børn og unge at læse, og at de får en god læseoplevelse. Tegneserier kan derfor være med til at inspirere børn og unge til en livslang kærlighed til litteratur. 

Flere stories